fbpx Vrijzon | Zonnepanelen rendabel?

Zonnepanelen rendabel?

Zonnepanelen Jinko Oldebroek

Zijn zonnepanelen nog wel rendabel?

Of zonnepanelen nog wel rendabel zijn is een veelgestelde vraag. In een tijd waarin er veel onduidelijk is en er geen duidelijkheid wordt geschept vanuit de overheid / het kabinet betreft de afbouw van de salderingsregeling, voert onzekerheid de boventoon. Dergelijke heffingen vanuit energieleveranciers voor de teveel teruggeleverde stroom dragen hier ook niet aan bij. Maar zijn zonnepanelen dan echt niet meer rendabel? Het antwoord is: Ja zeker wel!

Het rendement op zonnepanelen is op dit moment zelfs hoger dan ooit! Gemiddeld tussen de 12 en 20%. Waarom juist nu zonnepanelen aanschaffen? Een opsomming:

Klantcase middels een simpele rekensom

We hebben onlangs naar tevredenheid een woning in Oldebroek voorzien van 16 zonnepanelen met een SolarEdge systeem (omvormer inclusief een optimizer per paneel). De klant bespaart direct door het opwekken eigen energie waarbij de klant niet langer afhankelijk is van het stroomnetwerk. Een voorbeeld aan de hand van een klantcase: De klant heeft 16 zonnepanelen aangeschaft voor € 7.750,00. De klant verbruikt ca. 6.000 kilowattuur (kWh). Met 16 zonnepanelen heeft het systeem een vermogen van 6.880 Wp (430Wp per paneel) en wekt de klant ca. 5.600 kWh op. We gaan uit van een actuele stroomprijs van €0,35 per kWh. Deze €0,35 cent per kWh is tevens je besparing per kWh als je zonnepanelen hebt. De jaarlijkse besparing bedraagt 5.600 * €0,35 = € 1.960,00 (ca. €163,00 per maand). De terugverdientijd is in dit geval € 7.750,00 / € 1.960,00 = ca. 4 jaar. Doordat de salderingsregeling stapsgewijs afgebouwd gaat worden vanaf waarschijnlijk 2025 (wellicht 2026), is de schatting dat de terugverdientijd op ca. 6 jaar uit komt. Een zeer duurzame investering met een hoog rendement.

 

Bespaar jij ook met zonnepanelen?

Solaredge Installer Plus

SolarEdge heeft ons aangeschreven als een zeer goed aangeschreven PV-installatiebedrijf. Hier zijn wij zeer trots op en hebben hier jarenlang hard voor gewerkt. Benieuwd wat een SolarEdge Installer Plus inhoudt voor Vrijzon, maar bovenal wat dit betekent voor onze klanten? Bezoek de website. In Nederland zijn wij als één van de weinige installateurs aangewezen als Installer Plus. Vind ons als aangesloten installateur.

Naast onze SolarEdge Installer Plus certificering zijn wij een erkend InstallQ installateur en zijn wij lid van Techniek Nederland.

SolarEdge Installer Plus partner

Onze projecten

Al onze projecten
Bekijk alle voordelen
Verberg alle voordelen

Hoe werken zonnepanelen?

  • Zonnepanelen produceren stroom
  • Omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom
  • Zonnestroom wordt gebruikt
  • Elektriciteitsmeter
  • Zonnestroom die over is gaat het elektriciteitsnet in

Laat je gegevens achter
voor een gratis zonnepanelen adviesgesprek