Een laadpaal is hot! Na de snelle opkomst van elektrische auto’s zijn er naast de openbare laadpalen en snelladers steeds meer laadpalen voor thuis. In Nederland staan meer dan 60.000 openbare laadpalen en meer dan 2.000 snelladers. Het aantal laadpalen voor thuisgebruik is de afgelopen jaren erg interessant geworden, en nog! Normaal gesproken is het tarief wat je betaald per kWh voor het thuisladen het goedkoopst. En wat is er makkelijker dan je auto thuis op te laden i.p.v. te wachten bij een publieke laadpaal?

Laadpalen van Vrijzon

Een laadpaal is er in vele verschillende soorten en maten. Kies een laadpaal die geschikt is voor in jouw situatie, en welke past bij de gekozen elektrische auto. Vrijzon levert voornamelijk laadpalen aan particulieren, voor zowel een 1 als een 3-fase aansluiting. Ook slim laden is een steeds belangrijker aspect bij een laadpaal. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van een Loadbalancing module. Met deze module ontstaat er zelden tot nooit overbelasting wanneer de auto aan het opladen is. De module communiceert op een slimme manier met de slimme meter, waardoor de auto optimaal laadvermogen krijgt, terwijl er geen overbelasting ontstaat bij de overige elektronische apparaten in de woning.

Vrijzon werkt met het betrouwbare merk Alfen. De laadpalen van Alfen zijn sterke robuuste kasten die zowel aan de muur als aan een paal opgehangen kunnen worden.

Meer weten over de laadpalen van Alfen? Lees onderaan de pagina verder.

NEEM CONTACT OP INFORMATIE AANVRAGEN

Met Vrijzon kiest u voor:

  • PERSOONLIJK ADVIES
  • KWALITEIT EN BETROUWBAARHEID
  • SERVICE

Laadoplossingen voor thuis

Een laadoplossing van Alfen staat bekend om robuustheid, geavanceerde mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. Alfen biedt twee slimme lijnen; Alfen de Eve Single S-line (3,7 tot 11 kW laden) en de Eve Single Pro-line (3,7 tot 22 kW laden). Naast het verschil in optimaal laadvermogen, heeft de S-line geen full colour display, maar een LED statusindicatie.

De laadpalen zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft. De betrouwbare en veilige laders kunnen ook worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten.

Bepaal samen met ons vooraf welke laadpaal het beste in jouw situatie past.

INFORMATIE AANVRAGEN

Laadkabels & accessoires

Voor het particulier laden zijn is er niet veel accessoires nodig. Afhankelijk van welke variant je kiest, is er een laadkabel nodig (5 of 7.5 meter). Naast de bekabelde variant bestaat er ook een socket variant. Met een socket variant kun je een eigen laadkabel gebruiken en wordt dit model veel toegepast wanneer de laadpaal op een (semi) openbare plek staat.

Verdere accessoires wat Alfen ter beschikking heeft:

– Laadpas / RFID hanger
– Montagepaal – zodra bevestiging niet aan de muur is
– Sokkel ter bevestiging van de montagepaal (beton/metaal)
– Grijze kap in plaats van de standaard wit geleverde kap.

Wij bekijken specifiek per situatie wat voor extra accessoires de klant nodig heeft en wat de beste laadoplossing is voor jullie thuissituatie.

INFORMATIE AANVRAGEN

Installatie en montage van laadpalen

Nadat je hebt besloten om een laadpaal bij ons af te nemen komt onze eigen gecertificeerde installateur langs voor de montage. De installateur hangt de laadpaal op aan de muur of bevestigd deze op een paal, sluit de laadpaal aan en zorgt ervoor dat er  een kabel direct naar de meterkast van jouw woning gaat. De laadpaal wordt middels de kabel aangesloten op de meterkast. Het kabeltraject is in elke situatie anders, dus dit dient goed vooraf bekeken te worden (denk aan boren / sleuf naar buiten).

Het is tijd om de laadpaal in bedrijf te stellen. Wanneer de oplader is geplaatst en verbonden is, is jouw laadpaal klaar om gebruikt te worden!

INFORMATIE AANVRAGEN