Een airco is cool, maar een airco is ook hot! Niet voor niets is onze slogan: “Duurzaam koelen en verwarmen”. Waar vroeger een airco (of airconditioning) alleen kon koelen, kan een airco hedendaags ook verwarmen. Een behoorlijke plus! Met een airco ben je verzekerd van een optimaal en comfortabel binnenklimaat. Een andere benaming voor een airco is een lucht-lucht warmtepomp. Vandaar dat in de slogan ook ”duurzaam” staat, aangezien het apparaat op een duurzame manier zorgt voor verkoeling en verwarming. Zeker zodra een airco gebruik kan maken van de opgewekte zonne-energie van de zonnepanelen. Zon is een duurzame energiebron want het raakt nooit op, veroorzaakt geen luchtvervuiling en heeft zelf geen CO2-uitstoot.

Airco’s van Vrijzon

Voor een airco is het belangrijk om te weten waarvoor- en voor welke ruimte(s) het apparaat moet dienen. Elke type airco heeft zijn eigen vermogen, vorm, maat en functionaliteiten. Naast je persoonlijke wensen zijn ook een aantal eigenschappen van de woning belangrijk voor de keuze van de meest geschikte airco. Zo zijn de inhoud van de te koelen of verwarmen ruimte, het aantal ramen en hun omvang van invloed op de benodigde koelcapaciteit van de airco. De koel- en verwarmingscapaciteit van een airconditioner wordt uitgedrukt in kilowatts (kW). Vrijzon werkt met het merk Haier. Een airco van Haier bestaat altijd uit één buitenunit en minimaal één binnenunit. Single-split betekent één buitenunit en één binnenunit. Wens je meerdere airco’s binnen in verschillende ruimtes? Dan kan het goed zijn dat je beter voor een Multi-split kan kiezen.

Om goed te kunnen bepalen wat in jouw geval past, komt een adviseur graag langs om de situatie en ruimtes te bekijken.

 

CONTACT INFORMATIE AANVRAGEN

Met Vrijzon kiest u voor:

  • PERSOONLIJK ADVIES
  • KWALITEIT EN BETROUWBAARHEID
  • SERVICE

Airco's van Haier

Een airco van Haier is kwalitatief goed, geeft een aangenaam gezond binnenklimaat op elk moment van de dag, heeft een mooi design en biedt veel gebruiksgemak.

Haier biedt een oplossing voor iedere woonruimte. Van een Single-split oplossing voor je slaapkamer of woonkamer tot een uitgebreid Multi-split klimaatoplossing voor meerdere kamers of de hele woning. Iedere binnenunit is afzonderlijk af te stellen om een zo ultiem mogelijk klimaatcomfort te creëren.

INFORMATIE AANVRAGEN

Installatie en montage van airco’s

Nadat je hebt besloten om één of meerdere airco’s bij ons af te nemen komt onze eigen F-gassen gecertificeerde installateur langs voor de montage. Let er op dat alleen F-gassen gecertificeerde installateurs werkzaamheden en keuringen aan airco’s en warmtepompen mogen verzorgen!

Het is tijd om de airco in bedrijf te stellen. Wanneer de buiten- en binnenunit(s) zijn geplaatst en de leiding van de binnenunit op de buitenunit correct is aangesloten dient het systeem te worden gevuld met koudemiddel en wordt de airco gevacumeerd. Zodra dit geklaard is, zit de klus er op. Het is nu tijd om te genieten van een optimaal gezond leefklimaat in jouw woning!

Belangrijk: de condensvloeistof moet naar de buitenunit kunnen stromen en het overtollige condenswater moet via de afvoerslang naar buiten kunnen stromen.

INFORMATIE AANVRAGEN