Zonne-energie

Het gebruik van zonne-energie is de laatste jaren bezig aan een stevige opmars in Nederland. Naast zonnepanelen op daken, wordt er ook gekeken naar zonnepanelen op het water en eventueel op het land. De zon is een haast onuitputbare bron van energie, de uitdaging is om deze goed te benutten. Dit gebeurde natuurlijk altijd al in de natuur doordat planten zonlicht omzetten in onder andere suikers, maar vandaag de dag ook door de mens door zonlicht om te zetten in elektriciteit en warmte. De grootste uitdagingen liggen op het gebied van opslag van energie en het verbeteren van de efficiency bij het omzetten van zonlicht in bijvoorbeeld elektriciteit.

Vrijzon legt zich toe op elektriciteit uit zonne-energie door gebruik van zonnepanelen.

Hoe werkt een zonnecel?

Zonne-energie wordt door middel van zonnecellen omgezet in elektriciteit.

Voor meer informatie over de werking van een zonnecel klik hier.

Meer informatie

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Via de website www.zonatlas.nl kunt u kijken of uw woning geschikt is voor zonne-energie of klik hieronder op één van de onderstaande afbeeldingen.

zonatlas Oldebroek

Gemeente Oldebroek

zonatlas Elburg

Gemeente Elburg

zonatlas nederland

Nederland

De zonatlas geeft een goede eerste indruk van de mogelijkheden, maar iedere situatie is weer anders. Daarom kiest VRIJZON voor een persoonlijke benadering. Het begint met een adviesgesprek waarin uw situatie en uw wensen centraal staan. Op basis daarvan kan VRIJZON aangeven wat in uw situatie de beste oplossing is.Het hele traject van advies, installatie en nazorg geeft u bij ons in goede handen.

Uiteindelijk zijn wij pas tevreden als u dat ook bent.

 

Bekijk ook