fbpx Vrijzon | Vrijzon zonnepanelen | Solaredge omvormers & optimizers

Vrijzon zonnepanelen | Solaredge omvormers & optimizers

SolarEdge omvormers & Power Optimizers

Vrijzon is een gecertificeerd SolarEdge zonne-energie installateur en werkt uitsluitend met het systeem van SolarEdge. SolarEdge is wereldwijd marktleider op het gebied van omvormers die werken met Power Optimizers. Door gebruik te maken van optimizers benut het systeem het maximaal mogelijk rendement uit elk afzonderlijk paneel. Met optimizers is het rendement per paneel hoger, doordat de panelen elk afzonderlijk geschakeld zijn. Mocht er bijvoorbeeld schaduw op een gedeelte van de panelen vallen, zullen deze panelen minder presteren, maar de overige panelen blijven maximaal renderen. Dit is bij een seriegeschakeld systeem (dus zonder optimizers) niet het geval, aangezien het paneel dat het minst presteert de opbrengst van de hele string bepaalt. Naast schaduwvorming, hebben optimizers nog andere voordelen.

De voordelen van een SolarEdge systeem op een rij:

Relatief gezien betaal je voor optimizers in combinatie met een omvormer van SolarEdge iets meer dan een kwalitatief seriegeschakeld systeem (en weer minder dan een systeem met micro-omvormers). Wel is het zo dat er veel kwaliteitsverschil zit (en dus prijsverschil) tussen de verschillende A en B-merk seriegeschakelde omvormers. Ook zijn de garanties bij “B-merk” omvormers vaak een stuk lager. Vrijzon staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en goede service en werkt uitsluitend met A-merk omvormers i.c.m. de Power Optimizers van SolarEdge.

Vrijzon Zonnepanelen

Op dit moment werken wij met twee type zonnepanelen. Dit zijn:

Beide fabrikanten beschikken over glas-folie zonnepanelen en bevinden zich in de Tier 1 categorie. Fabrikanten die zich in de Tier 1 categorie bevinden, beschikken over kwalitatief goede zonnepanelen tegen een goede prijs en hebben minimaal 5-jaar ervaring in de markt van zonnepanelen. De fabrikanten zijn op deze manier een stuk betrouwbaarder dan kleinere aanbieders van zonnepanelen. Fabrikanten van zonnepanelen in de Tier 1 categorie bieden uitstekende garanties, renderende zonnepanelen en laten daarnaast positieve tolerantie zien (het vermogen van een paneel kan zelfs overschreden worden).

Wij leveren en installeren onze systemen van SolarEdge in (’t Loo-) Oldebroek en omstreken, van Zwolle tot aan Dronten en Nunspeet.
Kies voor een betrouwbare gecertificeerde installateur en ga voor zonnepanelen in de buurt van de Oldebroek.

Vragen over de verschillende systemen of is er behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact met ons op.